Veiligheid

Beste bewoners,

Na een geslaagd BBQ/Jaarfeest (de foto’s volgen nog 🙂 ) weer tot de orde van de dag. De vakantie staat voor velen voor de deur en daar willen graag aandacht aan besteden.

Er wordt regelmatig ingebroken in de wijk, zorg voor zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen.

Hoe kan ik de kans op een inbraak verkleinen?

  1. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan. (of gebruik een stok/buis)
  2. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
  3. Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).
  4. Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis hebt.
  5. Berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje. Zorg dat waardevolle spullen zoals laptop of iPads niet in het zicht staan.
  6. Zorg voor voldoende verlichting om uw woning, juist als u niet thuis bent! Er bestaan al lampen van 1 watt.
  7. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen.
  8. Breng als u langdurig afwezig bent, bijvoorbeeld vanwege vakantie, uw buren op de hoogte. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning er ‘bewoond’ uitziet (geen post achter de voordeur, af en toe gordijnen openen en sluiten). Ook als u weinig contact heeft met uw buren is het toch aan te raden om even door te geven dat u enkele weken weg bent.
  9. Zorg ervoor dat er toch beperkt licht brandt als u afwezig bent, bijvoorbeeld met een automatische lichtschakelaar.
  10. Sluit ramen en deuren goed (af) als u uw woning verlaat.

Ook al heeft u alarm en/of camerabewaking (buitencamera’s zijn tegenwoordig zeer gunstig geprijsd), goed hang- en sluitwerk is essentieel. Alle huurwoningen van IJmere worden in 2018  voorzien van een “kerntrekbeveiliging”.  Controleer of de sloten van uw eigen woning voldoen aan de veiligheidseisen. Een inbreker heeft vaak maar enkele minuten nodig om zijn slag te slaan.

Verder kan de buurt Whats app een belangrijke rol spelen, meld het als u iets verdachts ziet, met vermelding van de locatie (straat en huisnummer), gebruik de App echter niet om allerlei niet-relevante reacties te plaatsen; probeer dan de afzender van het bericht direct te benaderen. Bij teveel berichten haken sommige gebruikers af, terwijl de buurt Whats app pas echt goed functioneert bij zoveel mogelijk gebruikers.

Wij wensen u een fijne, zonnige en veilige zomer,

Wijkraad Stichting Hoofddorp Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *