Whatsapp buurtpreventie

Beste buurtbewoner,
Misschien heeft u er al iets over gehoord: maandag 7 december a.s. start de buurtpreventie WhatsApp-groep Hoofddorp-Noord.
Een burgerinitiatief om onze wijk veiliger te maken.

Het project wordt ondersteund door de politie, de wijkraad en de gemeente. De bedoeling is om in wijken Whatsappgroepen op te richten en deze aan elkaar te koppelen. De BuurtWhatsApp is alléén bedoeld om verdachte situaties te melden en eventueel te verstoren.

Bij verdachte situaties reageren deelnemers volgens het SAAR principe:

  1. Signaleren! (Verdachte persoon of situatie)
  2. Alarmeren! (Politie waarschuwen via 112)
  3. Appen! (Via Whatsapp buren waarschuwen)
  4. Reageren! (Handelingen verdachte persoon verstoren)

Wij zijn erg enthousiast over deze methode waarmee wij met elkaar onze buurt veilig kunnen houden. In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid.
Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelfs met 50% gedaald. Verschillende wijken in Hoofddorp en Nieuw-Vennep maken al gebruik van een BuurtWhatsApp.

 Wij hebben een Whatsappgroep aangemaakt voor een deel van Hoofddorp-Noord (en omgeving) en nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze groep. Wij zijn bij de gemeente aangemeld als coördinator van deze groep.

Wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u het beste een mail sturen met uw gegevens (naam, adres en telefoonnummer) naar whatsapphoofddorpnoord@hotmail.com.  
Uw gegevens worden als vanzelfsprekend niet bekend gemaakt in de groep, al zullen uw naam en telefoonnummer wel te zien zijn voor de overige deelnemers.