Links en wijkinformatie

Wijkagent
Sinds 15 juni 2019 is Gaike Hoogenboom onze wijkagent!

“Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het team Haarlemmermeer. Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112.”

Taken wijkagent
Onze wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen haar wijk. Zij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. Onze wijkagent onderhoudt contact met externe partners, als de gemeente en maatschappelijke organisaties, zoals de wijkraad.

Kijk op www.politie.nl

Toezicht op straat – Handhaving
De handhavers van Haarlemmermeer bewaken de leefbaarheid van bewoners van Haarlemmermeer. Zij zijn buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Dit betekent dat zij bij overtredingen of overlast ook een bekeuring kunnen uitdelen.

Hebt u overlast die opgelost kan worden door een handhaver? Bel met de gemeente op 0900 1852, stuur een tweet naar @toezichthouders of meld het digitaal. Buiten kantoortijden meldt u overlast bij de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Onveilige verkeerssituatie
Wanneer buurtbewoners een onveilige verkeerssituatie in de buurt ervaren, kunnen ze dit melden via het Participatiepunt (https://participatiepunt.vvn.nl/).

Sociale Kaart Haarlemmermeer
Sociale kaart Haarlemmermeer geeft u antwoord op vragen over onder meer wonen, geldzaken, werk, gezin en gezondheid. Hiermee vindt u oplossingen en organisaties in uw buurt.
https://www.socialekaarthaarlemmermeer.nl/

Netwerkbijeenkomst Hoofddorp Noord en Hoofddorp Oost Als u op deze link klikt dan ziet u diverse cijfers over Hoofddorp Noord en Hoofddorp Oost.

Veel gestelde vragen over het hondenbeleid
Hondenbeleid.pdf

Gemeente Haarlemmermeer
haarlemmermeer.nl

Agenda Gemeente Haarlemmermeer

Melden van kapotte/beschadigde openbare voorzieningen. ZIE MELDKNOP OP HOMEPAGE Ons advies, altijd melden, en niet denken “dat doet iemand anders wel”. Betere een dubbele melding, dan geen melding.
Direct melden
of bellen op telefoonnummer 0900 1852 telefonisch bereikbaar op: Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur Donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. Ook buiten kantoortijden kunt u uw dringende melding kwijt via 0900 1852. U wordt hierbij automatisch doorgeschakeld naar onze berichtendienst.

Belangenorganisatie voor senioren De Jeugd van Gisteren
Met meer dan 110 jaar ervaring is ANBO een zeer invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland. De ANBO-afdeling Haarlemmermeer-Noord bestaat al meer dan 50-jaar en wil een moderne organisatie zijn voor senioren. Zij hebben een eigen gebouw: De Jeugd van Gisteren in de Beemsterstraat 4 in Hoofddorp.
De jeugd van gisteren.nl

Wijkontmoetingscentrum ONS
Het buurtcentrum voor alle bewoners van Hoofddorp-Oost en -Noord
Iedere dag open!
https://www.zorgcentra-meerlanden.nl/de-meerstede/wijk-ontmoetingscentrum/

Vereniging Parkmanagement bedrijvenpark Hoofddorp-Noord
Ondernemersvereniging Hoofddorp Noord heet nu Parkmanagement Hoofddorp Noord, voorzitter Hans van Limpt. Website www.pmhoofddorpnoord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *