Uitnodiging bijeenkomst “Toekomst Hoofddorp Noord” 3 april 2018

Beste bewoner(s), belanghebbende in Hoofddorp-Noord,

Het nieuwe wonen en werken mogelijk maken in Hoofddorp-Noord doen we samen! 

De gemeente Haarlemmermeer heeft in haar structuurvisie Hoofddorp-Noord aangewezen als transformatiegebied. Om hier handen en voeten aan te geven zijn er vorig jaar en recent gesprekken gevoerd met belanghebbenden en belangstellenden uit het gebied. Uit deze gesprekken zijn diverse aandachtspunten naar voren gekomen die spelen en van belang zijn voor de verdere transformatie en dus de toekomst van Hoofddorp-Noord.

Wij willen graag als gemeente dit gesprek verder brengen. Er is veel meer kennis en ideeën nodig om met elkaar tot een goed plan te komen. We nodigen u daarom vriendelijk uit om met ons van gedachten te wisselen en uw kennis over het gebied te komen inbrengen op dinsdag 3 april a.s. vanaf 15.30 in de Wijnzaak, Wijkermeerstraat 27te Hoofddorp-Noord.

Denk met ons mee om de kansen voor Hoofddorp-Noord in kaart te brengen en te benutten zodat wij gezamenlijk kunnen gaan bouwen aan een geweldig nieuw gebied waar werken en wonen op een nieuwe manier samengaan!

U kunt zich per e-mail aanmelden voor deze bijeenkomst onder vermelding van uw naam en aan welke tafelgesprek u deel wilt nemen op het volgende email adres: GenR@haarlemmermeer.nl.

Het programma
15.30-16.00 Inloop
16.00-16.30 Welkom en toelichting stedenbouwkundige opgave voor Hoofddorp-Noord
16.30-17.30 Tafelgesprekken
17.30-18.00 Conclusie
18.00-19.00 Borrel en napraten

Tafel 1
Milieu kaders  Kom hier in gesprek over de eisen en wensen van de gemeente en omgeving voor geluid, externe veiligheid, ondergrondse infra (kabels en leidingen), energie en duurzaamheid.

Tafel 2
Toekomstig wonen, werken, winkelen en voorzieningen  Kom hier in gesprek over de toekomstige woonomgeving, de verdeling sociale huur-middenhuur en vrije sector, de werkomgeving en voor voorzieningen zoals winkels en scholen.

Tafel 3
Toekomstige infrastructuur, verkeer en parkeren. Kom hier in gesprek over de verkeersopgave in het gebied en hoe het parkeerbeleid mogelijk ingevuld kan worden.

Tafel 4
Toekomstige openbare ruimte  Kom hier in gesprek over groen en water in gebied, wat klimaatverandering betekent en welk effect dit heeft op het toekomstig beheer en onderhoud van het gebied.

Tafel 5
Financiering van het gebied  Kom hier in gesprek over geld: wat moeten we in het gebied investeren om er met zijn allen een gemengd woon- en werk-gebied van te kunnen maken, en hoe verdelen we die kosten?

Ik zie u graag op deze bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,
de gebiedsmanager Hoofddorp Centrum,

D.G.H.R. Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *