Hoofddorp Noord nauwelijks bereikbaar met OV

Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling blijkt dat Hoofddorp Noord, het Noorderkwartier en het industrieterrein, eigenlijk niet meer bereikbaar zijn met het OV.

Afgelopen zomer is ons medegedeeld dat lijn 145 behouden zou blijven, vandaar dat wij verder geen actie hebben ondernomen, nu blijkt echter dat lijn 145 alleen nog maar tussen het centrum van Hoofddorp en Badhoevedorp blijft rijden, 1 x per uur.  Lijn 145 gaat zelfs die ene keer per uur niet meer naar het station Hoofddorp. Om bijvoorbeeld Schiphol te bereiken moet er 2 x overgestapt worden.

Het enige alternatief is buslijn 161, die 1 x per uur naar het station gaat, deze bus 161 doet er wel ca. 20 minuten over om het station te bereiken en rijdt maar tot ca. 20.00 uur.

Met de vorige dienstregeling van de 145, kon men 2 x per uur naar het station Hoofddorp met een reistijd van ca. 5 min.

De bushalte van lijn 340 is te ver lopen voor een groot deel van de bewoners van Hoofddorp Noord en zeker voor mensen die slecht lopen, koffers dragen of gebruik willen maken van het OV voor woon-werkverkeer.

Amsterdam bereiken vanuit een groot deel van Hoofddorp Noord is nu zeer onaantrekkelijk gemaakt. Connexxion heeft het over “vraag gestuurd aanbod”, onze conclusie is echter dat wanneer je het aanbod steeds slechter maakt, de vraag sterk afneemt.

Nu kunnen we 1 x per uur tot ca. 20.00 uur naar het station, als we geen 20-30 minuten willen of kunnen lopen naar de bushalte van lijn 340 of nog een keer moeten overstappen.

Er is totaal geen rekening gehouden met het bedrijventerrein Noord, dat steeds meer een “wonen en werken” bestemming krijgt én met de compleet nieuwe wijk Noorderkwartier. Ook het aantal B&B’s in onze wijk neemt toe, het is bijna ondoenlijk om bezoekers of toeristen nu nog uit te leggen hoe ze in Amsterdam of in Hoofddorp Noord kunnen geraken.

Met de vorige dienstregeling van de 145, kon men 2 x per uur naar Lelylaan, met een reistijd van ca. 40 min. zonder overstap. Enkele jaren geleden bracht de 145 ons zelfs nog naar de Hoofddorppleinbuurt, Museumkwartier en het Leidseplein, 2 x per uur zonder overstap. Ideaal voor woon-werkverkeer en toerisme.

Graag willen wij van u weten in hoeverre u denkt hinder gaat ondervinden van deze nieuwe dienstregeling. Maakt u gebruik van het OV? Zo ja is dit voor woon-werkverkeer? Zo nee, maakte u vroeger wel gebruik van het OV? Hoe lang kunt u lopen om het OV te bereiken? Wij willen heel graag uw mening horen, omdat wij van mening zijn dat het nu niet goed is geregeld.

Van Hoofddorp Noord Bushalte Looptijd naar station Hoofddorp Opmerkingen
Lopen naar Buurtbus 401 RK Kerk 10/20 min. afhankelijk van tempo en plaats. 1 x per uur, reisduur 5 min. Voor woon-werkverkeer, ouderen en/of mensen die slecht ter been zijn, is 15 minuten lopen naar een bushalte erg ver.
Lopen naar lijn 340 Geniedijk

20 min. afhankelijk van tempo en plaats

6 x per uur, reisduur 5 min. Prima verbinding, alleen 20-30 minuten lopen! Niet geschikt voor woon-werkverkeer en/of voor mensen die slecht lopen.
Lopen naar lijn 161 Beemsterstraat 10 min. afhankelijk van tempo en plaats. 1 x per uur, reisduur 20 min. Rijd van 06.00 uur tot 20.00 uur en doet er 20 minuten over om bij het station te komen!
Lopen naar lijn 145 Beemsterstraat 10 min. afhankelijk van tempo en plaats

1 x per uur naar Centrum Overstappen Burg. Van Stamplein

Burg. Van Stamplein vertrekken elke 5 minuten bussen naar het Station. Extra overstap, langere reistijd en maar 1 x per uur.
Van Hoofddorp Noord Bushalte/tramhalte Looptijd naar Amsterdam Opmerkingen
lijn 145

 

lijn 194

 

tram 1

 

Beemsterstraat

 

Badhoevedorp

 

Amsterdam Matterhorn

 

10 min.

 

Overstappen

 

Overstappen

 

Badhoevedorp reisduur 20 min. 1 x  per uur

Via Osdorp, reisduur 8 min.   2 x per uur

Halte Leidseplein reisduur 30 min. 6 x per uur.

Deze reis duurt afhankelijk van overstap tijd, gemiddeld 1,5 uur. En kan maar 1 x per uur gemaakt worden. Voor woon-werkverkeer is dit te lang. Voor toeristen/bezoek aan A’dam te omslachtig.

lijn 145

lijn 195

tram 1

 

Beemsterstraat

Badhoevedorp

Amsterdam Lelylaan

 

10 min.

 

Overstappen

 

Overstappen

 

Badhoevedorp reisduur 20 min. 1 x per uur

Via Lelylaan, reisduur 20 min.  2 x per uur.

Halte Leidseplein, reisduur  15 min. 6 x per uur.

Deze reis duurt afhankelijk van overstap tijd, gemiddeld 1,5 uur. En kan maar 1 x per uur gemaakt worden. Voor woon-werkverkeer is dit te lang. Voor toeristen/bezoek aan A’dam te omslachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *